Volg ons via
 
 
 

Whiplash door aanrijding

De term whiplash of nekverstuiking wordt nogal snel gebruikt voor allerlei letsel.

Als gevolg van een aanrijding en vooral bij een kop-staartbotsing wordt nogal eens een whiplash opgelopen. Alleen al in ons land zijn er ieder jaar zo'n 15.000 aanrijdingen met letsel tot gevolg. De term whiplash of nekverstuiking wordt nogal snel gebruikt voor allerlei letsel aan de halswervelkolom maar met een whiplash wordt alleen de plotselinge slingerbeweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp bedoeld.

Een ongeval tijdens het sporten of een ongelukje in huis kan ook een nekverstuiking tot gevolg hebben waarbij in sommige gevallen beschadiging van het ruggenmerg of de hersenstam optreedt. In vrijwel alle gevallen zijn de klachten binnen een jaar voorbij. Wanneer de klachten langer aanhouden moet men toch opnieuw de huisarts raadplegen omdat er dan ook mogelijke andere klachten bijkomen. Hierbij kun je denken aan slaapstoornissen, chronische vermoeidheid of problemen met zien.

Bron: www.Whiplashstichting.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 997
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nekverstuiking, kop staartbotsing, whiplash symptomen, whiplash behandeling