Volg ons via
 
 
 

Diarree is aanslag op vakantieplezier

Buikklachten | Voorkom besmetting

Wie heeft er niet mee te maken gehad? Tijdens een mooie zonnige vakantie wordt je plots overvallen door buikkrampen en diarree.  In het gunstigste geval is dit na één of twee dagen weer over maar het kan ook zeker leiden tot meer narigheid. De oorzaak is vrijwel altijd te danken aan een bacterie door besmet voedsel of drinken. Het drinkwater kan verontreinigd zijn of in de keuken is men niet alert genoeg, op de hygiënische voorschriften.

In het geval van een darmparasiet zal de diarree en de klachten nog maandenlang kunnen aanhouden en is een antibioticakuur de enige juiste oplossing. Aanhoudende diarree leidt soms tot uitdroging en daarom is het raadzaam om ORS te nemen. ORS moet je oplossen in water en brengt je vochtbalans weer op peil. In landen waar men het niet zo nauw neemt met de hygiëne moet je altijd water drinken uit flessen en let er bij aankoop op dat deze nog ongeopend zijn.

Neem geen rauwkost en alleen goed doorbakken en gekookt voedsel. Fruit altijd eerst schillen. Neem je een drankje, laat er dan geen ijsblokje (van verontreinigd leidingwater) in doen.  Was altijd de handen na het gebruik van een toilet en neem een desinfecterend middel mee. Ook het buitenlands geld, dat door vele " verontreinigde " handen gaat noopt ons tot vaker de handen te ontsmetten.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1675
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
darminfectie, darmparasiet, ors, langdurige diarree, diarree voeding, buikpijn diarree, buikgriep, reizigersdiarree