Volg ons via
 
 
 

Barbeque | Pas op voor verbrand vlees

Hoe kun je voorkomen dat je verbrand vlees eet?

Uit onderzoeken blijkt dat er een relatie bestaat tussen verbrand vlees en darmkanker. Er blijkt echter ook verband te bestaan tussen verbrand vlees en kanker aan de alvleesklier. Hoe kun je voorkomen dat je verbrand vlees eet:

  • Zorg dat de margarine niet te heet wordt
  • Het vlees regelmatig omdraaien zodat het aan beide kanten mooi bruin wordt
  • Let op dat het niet aanbrandt, snij eventueel aangebrande stukjes eraf en gooi die weg

Als je vlees op een barbeque wilt leggen, steek deze dan ruim van tevoren aan. Wanneer je briketten in de barbeque hebt liggen wacht dan met roosteren tot er geen vuur meer te zien is en de kolen met een laagje witte as zijn bedekt. Leg eerst het vlees op de barbeque dat de meeste hitte nodig heeft zoals rundvlees. Vis en voorgegaard vlees doe je er als laatste op.

Het rooster van de barbeque moet verstelbaar zijn en niet te dicht op het vuur liggen. Smeer het rooster in met olie dan blijft het vlees er niet aan vastplakken. Om te zien of het vlees ook echt gaar is, gebruik je een vleesthermometer. Bij het Voedingscentrum kun je een barbequewijzer  bestellen voor € 1 hierin staat per vleessoort welke hoogte je moet aanhouden voor het rooster en hoe lang het vlees op het rooster moet liggen. 

Afhankelijk van het type barbeque kan er nog meer worden ingesteld o.a. het merk Weber is ontzettend populair bij veel barbeque fans.

Bron: Voedingscentrum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 10491
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bbq, barbeque, barbeque, weber, bbq recepten, de barbeque, barbeque vlees