Volg ons via
 
 
 

Slijmbeursontsteking

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Stootkussentjes op onze uitstekende botdelen moeten voorkomen  dat wanneer we vallen de slijmbeurs geïrriteerd of beschadigd raakt. Wanneer een slijmbeurs bij herhaling geïrriteerd raakt kan er een blijvende zwelling ontstaan waarin zich vocht ophoopt. Vaak komt zo'n zwelling voor op de elleboog, enkel, schouder of de knie. Wanneer je er op steunt of er op drukt, dan doet het pijn.

De arts kan in de meeste gevallen een slijmbeursontsteking vrij snel vaststellen. Alleen als er sprake is van een bacteriële infectie, dan moet er een bloedonderzoek plaatsvinden. In dat geval is er ook sprake van koorts.

Wanneer het gaat om een tamelijk kleine zwelling, kan met de holte van een injectiespuit de zwelling worden leeggezogen en zal er een ontstekingsremmend middel  (corticosteroïd) worden ingespoten. In de meeste gevallen heeft dit een goed resultaat.

Een operatie is alleen noodzakelijk wanneer het gaat om een erg grote zwelling of wanneer deze telkens weer terugkeert. Is er sprake van een infectie dan is een operatie vrijwel onvermijdelijk.

Een slijmbeursontsteking komt vrij veel voor bij sporters en mensen die veel trainen. Het veelvuldig vallen of stoten (klappen) kan de oorzaak hiervan zijn.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2064
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
slijmbeurs, ontsteking, zwelling