Volg ons via
 
 
 

Witte wijn geeft vlekken op de tanden

Rode wijn en witte wijn kunnen er voor zorgen dat je tanden verkleuren.

Evenals rode wijn kan ook witte wijn er voor zorgen dat je tanden verkleuren. Hiervoor waarschuwen de wetenschappers van het New York University College of Dentistry.

De onderzoekers dompelden koeientanden, welke vergelijkbaar zijn met tanden van mensen, een uur lang onder in water en in witte wijn. Het effect hiervan is hetzelfde wanneer je wijn drinkt bij je eten. Vervolgens werden de tanden ondergedompeld in zwarte thee. De tanden die eerst in witte wijn hadden gelegen, vertoonden veel meer donkere vlekken dan de tanden die in water waren geweekt.

De boosdoeners zijn de zuren die in witte wijn zitten. Die laten ruwe plekken achter op je tanden, waardoor die makkelijker verkleuren als je later bijvoorbeeld thee of koffie drinkt.

Vergelijkend onderzoek met rode wijn heeft trouwens wel aangetoond dat de vlekken veroorzaakt door rode wijn veel erger zijn dan die van witte wijn.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1626
Categorie: 
Meer gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
witte wijn, rode wijn, gezonde tanden, bleken verkleurde tanden, witte tanden