Volg ons via
 
 
 

Vijftig procent is oververzekerd voor zorgverzekering

Zorgverzekeraars halen mensen over om zich te goed te verzekeren

Nederlanders geven onnodig veel geld uit aan hun zorgverzekering. Volgens de hoogleraren Wim Groot (gezondheidskunde) en Hugo Keuzenkamp (verzekeringskunde) in het Nederlands Dagblad is ongeveer 50 procent oververzekerd en kost het hen dan ook onnodig veel geld.

Naast het basispakket heeft 90 procent nog een aanvullende verzekering. Wie geen of weinig problemen ondervindt met zijn gezondheid is, geen fysiotherapie nodig heeft en geen alternatieve geneeswijzen wil, heeft dan ook geen aanvullende verzekering nodig. Ook Keuzenkamp en Wynand van de Ven, hoogleraar sociale ziektekostenverzekering, zijn het eens met deze stelling.

Nederlanders willen geen risico nemen en hebben er een flink bedrag voor over om zich veilig te voelen, zegt Van de Ven. Deze volksaard kan heel oneconomisch uitpakken. Zorgverzekeraars praten teveel op de mensen in waardoor men bang wordt om zich te laag te verzekeren. Zorgverzekeraars bewerkstelligen dat mensen een ruime aanvullende verzekering afsluiten, meent Groot. Op de verkoop van aanvullende verzekeringen wordt flink winst gemaakt, op de basisverzekering draaien ze verlies. Collega Van de Ven raadt relatief gezonde Nederlanders aan om goed te bekijken of ze een aanvullende verzekering wel nodig hebben.

Bron: Gezonder Worden


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2195
Categorie: 
Zorgverzekering
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
goedkoopste zorgverzekering, aanvullende zorgverzekering, basispakket zorgverzekering, eigen risico