Volg ons via
 
 
 

Platform AOW omhoog

Handtekening zetten voor verhoging van de AOW

Wij willen dat de AOW met minstens 15% verhoogd wordt. Om dit onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen verzamelen wij 40.000 handtekeningen. Doe mee!

Kort gezegd constateren wij dat het bedrag van de AOW in de loop der jaren zo'n 15% 17% is achtergebleven bij de prijzen. Dat is niet eerlijk! Het gaat dus niet om extra, maar alleen om inhalen wat al veel te lang achterbleef. Daar hebben de mensen boven de 65 recht op. En bij goed nadenken smelten argumenten ertegen als sneeuw voor de zon. Bijvoorbeeld ook jongeren en mensen onder de 65 zijn erbij gebaat!

Burgerinitiatief

Als er minstens 40.000 handtekeningen zijn, en een goede argumentatie, is er sprake van een zogenaamd Burgerinitiatief, een soort referendum. Hiermee kan afgedwongen worden dat een onderwerp behandeld wordt in de Tweede Kamer.

Het verzamelen van de minstens 40.000 handtekeningen is begonnen in april / mei 2008. Eind september 2008 zal de voorlopige balans worden opgemaakt. Daarna volgen mededelingen over de uiterste inleverdatum voor de handtekeningenlijsten.

Iedereen mag zijn handtekening zetten!

U hoeft niet boven de 65 te zijn om mee te doen aan dit burgerinitiatief. Iedereen boven de 18 mag tekenen. Kijk voor alle informatie op de website www.aowomhoog.nl en doe mee.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1794
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pensioen, aow uitkering, aow bedragen, uitkering aow, aow aanvragen