Volg ons via
 
 
 

Pinnen moet overal gratis zijn

Pinnen moet ook voor kleine bedragen gratis zijn.

Dit najaar beginnen supermarkten een campagne om klanten in de supermarkten altijd met pin te laten betalen, ook bij het afrekenen van kleinere bedragen. Hiervoor is de slogan 'klein bedrag pinnen mag' weer van stal gehaald. 

"Deze campagne is ook een boodschap naar het MKB" zegt een woordvoerder van het platform. Zij hopen dat naarmate consumenten er kritischer op zijn, winkeliers eerder zullen terugdeinzen voor het in rekening brengen van het pinnen.

De Consumentenbond vindt dat pinnen per definitie overal gratis zou moeten zijn en dat de bordjes met daarop 'voor het pinnen van een bedrag onder de 10 euro worden kosten in rekening gebracht' nu eindelijk eens moeten verdwijnen. De kosten voor het afrekenen met pin dan wel contant zijn inmiddels vrijwel gelijk voor winkeliers. Daarbij is het afrekenen met pin veiliger voor de winkeliers omdat zij dan geen geld in huis hebben.

Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het vooral tabakszaken en kiosken zijn die klanten nog pinkosten in rekening brengen. Maar ook ketens als Blokker en Halfords brachten tot voor kort kosten in rekening. Winkeliers zijn er vrij in om kosten voor pinnen in rekening te brengen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1788
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pinnen, betalen met pin, pinautomaten, mobile pin, pinapparaat, pinautomaat