Volg ons via
 
 
 

Minder werken, de Belastingdienst helpt

Minder uren werken | Belastingdienst biedt prima mogelijkheden

Wie over vijf of tien jaar wil stoppen met werken of het rustiger aan wil doen moet eerst goed naar z'n financiële situatie kijken.

Als je tekort komt is het van belang zo snel mogelijk een potje op te bouwen om deze straks te kunnen verteren. De Belastingdienst biedt hiervoor een aantal prima spaarvormen.

Spaarloon:

Het spaarloon kent een vrijstelling van € 613 per jaar. Dit bedrag kan belastingvrij worden gespaard. Het geld moet (door de werkgever) worden overgemaakt naar een geblokkeerde rekening.

Het geld moet hier minimaal vier jaar op staan,maar mag tussentijds wel worden gebruikt voor bijv. aankoop van een eigen woning en/of betaling van pensioen- en lijfrente premies. 

Tijdens de blokkeringsperiode van vier jaar wordt ook in box 3 geen belastinggeheven over het spaarloon.

Levensloop:

Jaarlijks mag 12% van het jaarsalaris belastingvrij opzij worden gezet naar een geblokkeerde rekening. Was je op 1 januari 2005 ouder dan 50 jaar maar jonger dan 55 dan mag zelfs tot 100 procent per jaar worden ingelegd.

Geld van de levenslooprekening kan worden gebruikt om verlof voor de pensionering te betalen (bijvoorbeeld een aantal dagen minder werken). Het levensloop tegoed is vrijgesteld van belasting in box 3. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1657
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mijn belastingdienst, werk uren, 4 dagen werken, stoppen met werken