Volg ons via
 
 
 

Pensioen via internet op te vragen

Pensioen | Weet jij al wat je kunt verwachten?

Heeft u enig idee hoeveel pensioen u straks krijgt? Veel mensen niet, vooral omdat steeds meer mensen vaak van baan wisselen en dus met steeds andere pensioenfondsen te maken krijgen. Vanaf 2011 moet het leed geleden zijn: dan kan iedereen via internet in één oogopslag zien wat hij of zijn na de pensionering krijgt.

De opgerichte Stichting Pensioenregister - een samenwerkingsverband van de pensioenkoepels, verzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank - moet dat mogelijk gaan maken. De stichting gaat de ontwikkeling van het Pensioenregister begeleiden. Het register gaat alle Nederlandse pensioenregelingen via internet ontsluiten.

Wie straks met behulp van zijn code (bijvoorbeeld zijn burgerservicenummer) inlogt, kan een overzicht opvragen van al zijn pensioenregelingen. Ook de AOW staat erin. Je weet zo dus wat je totaal aan oudedagsvoorziening krijgt. Het register laat bovendien zien waar het pensioen is opgebouwd en waar je terecht kunt voor meer informatie.

Bron: Annemarie Korevaar - Computeridee


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1330
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
opbouw pensioen, pensioenen, pensioen berekenen, pensioen hoeveel, netto pensioen