Volg ons via
 
 
 

Rentekorting op hypotheek

Rentekorting op nieuw af te sluiten hypotheek.

Uit een onderzoek door de Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat zo'n 80% van de huiseigenaren geen interesse toont in de huidige rentestanden. De VEH hield een onderzoek onder 35 geldverstrekkers naar de mogelijke rentekortingen die men geeft bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. De hypotheekverleners komen dan met kortingen die kunnen oplopen van 0,1 tot 0,7 procent. De aangeboden korting is alleen, in de meeste gevallen niet meer van toepassing na de eerste rentevaste periode.

De Vereniging raadt huizenbezitters dan ook aan om verschillende offertes te laten maken bij aanbieders van hypotheken. Wanneer het einde van de eerste rentevaste periode in zicht komt is het verstandig om in gesprek te gaan met de huidige geldverstrekker. Als je op dat moment meerdere offertes hebt die voordelig uitvallen is men vaak eerder bereid om tot een akkoord te komen.

Het loont zeker om af en toe de huidige rentestanden te volgen en je huidige hypotheek eens aan een studie te onderwerpen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2858
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rentekorting, hypotheek, hypotheekrente berekenen, rente hypotheek, huis verkopen