Volg ons via
 
 
 

Gemiddeld huishouden kan 650 euro rijker zijn

Nationale Bespaartest laat zien waar consument geld laat liggen.

Een gemiddeld huishouden kan per jaar zo´n € 650,- rijker zijn. Simpelweg door de Nationale Bespaartest te maken en de bespaaradviezen op te volgen. De Nationale Bespaartest, Minder Uitgaven, meer Milieu is ontwikkeld door het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) en Milieu Centraal. De Bespaartest helpt consumenten met het vinden van besparingsmogelijkheden die goed zijn voor het milieu en de portemonnee. De test kan binnen 10 minuten op Internet worden gedaan en de consument krijgt direct een op maat gemaakt bespaaradvies.

Besparen noodzaak

Voor steeds meer Nederlanders is het noodzaak om spaarzaam met geld om te gaan. Voor het eerst in 10 jaar is de koopkracht weer gedaald. De werkloosheid is toegenomen en de economie zit in een dal. Ruim éénderde van de Nederlanders zegt er de afgelopen vijf jaar financieel gezien op achteruit te zijn gegaan. 3,5 miljoen huishoudens hebben moeite met rondkomen. Reden voor velen om massaal op koopjesjacht te gaan en kritisch de prijzen in de gaten te houden. Maar de consument vergeet nog al eens kritisch naar zichzelf te kijken. Zo kan hij vaak meer geld besparen dat hij denkt. Deze besparingen leiden tot minder energieverbruik en dat is beter voor het milieu. Met de bespaartest willen de consumentenorganisaties NIBUD en Milieu Centraal de consument helpen bij het vinden van besparingsmogelijkheden die bij hem persoonlijk passen.

Persoonlijk bespaaradvies

Hoeveel iemand kan besparen hangt af van zijn of haar persoonlijke situatie. Iemand die alleen in een flatje woont, kan op een andere manier geld besparen dan een groot gezin dat in een vrijstaand boerderijtje woont. De bespaartest houdt met dit soort persoonlijke omstandigheden rekening. De consument moet onder andere invullen hoe hij woont, autorijdt en de vuile was doet. Na het invullen rolt er een op maat gemaakt bespaaradvies uit. De test bestaat uit de onderdelen voeding, verwarming & warm water, elektriciteit en de auto. Per onderdeel wordt getoond wat er gedaan moet worden om de euro´s weer in de portemonnee te krijgen.

Makkelijke bespaarmogelijkheden

De Nationale Bespaartest is zo gemaakt dat de consument geen dure of moeilijke investeringen hoeft te doen om spaarzaam te zijn. Alle bespaaradviezen zijn direct toe te passen. Zo leert de consument bijvoorbeeld dat hij voedsel op maat moet kopen, de vuile was in een volle trommel moet wassen en dat hij opladers uit het stopcontact moet halen als hij ze niet gebruikt. Ook 100 km per uur op de snelweg rijden in plaats van 120 km per uur levert aardig wat op.

Beter milieu

Een bijkomend voordeel van de Nationale Bespaartest is dat de consument direct te zien krijgt dat hij op eenvoudige wijze een bijdrage kan leveren aan een beter milieu. Een gemiddeld huishouden kan zonder veel moeite 20 procent besparen op het gebruik van gas, elektriciteit en brandstof voor de auto. Minder energieverbruik betekent minder uitstoot van milieubelastende stoffen zoals kooldioxide. Kooldioxide is een gas dat bijdraagt aan het broeikaseffect. Hierdoor wordt het warmer op aarde en komen er vaker extreme weersomstandigheden voor.

Internet

De Nationale Bespaartest, Minder Uitgaven, Meer Milieu is te vinden op de websites www.milieucentraal.nl en www.nibud.nl. Later dit jaar wordt bekend gemaakt hoe vaak de Bespaartest is gedaan en wat de gemiddelde uitkomsten zijn.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1851
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nibud, geld besparen tips, geld sparen tips, sparen, geld besparen, energieverbruik huishouden