Volg ons via
 
 
 

Restant hypotheekschuld aflossen

Hypotheekschuld aflossen kan erg voordelig uitpakken

Heb je bijna geen hypotheekschuld meer én verkeer je in de positie dat je het restant wel geheel kunt aflossen? Dan kan dat erg voordelig uitpakken! Als je namelijk geen hypotheekschuld meer hebt, wordt namelijk niet langer het eigenwoningforfait (dat afhankelijk is van de woningwaarde) bij je inkomen opgeteld. Je hoeft daarover dus dan geen inkomstenbelasting meer te betalen.

De regeling is vooral erg interessant voor mensen die een duurdere woning hebben. Eigenaren van deze woningen worden namelijk zwaarder belast. Meestal is de belastingbijtelling 0,7% van de waarde van de woning (2014), wat bij het inkomen wordt opgeteld.

Heb je een woning met een waarde van meer dan € 1.040.000, dan bedraagt de bijtelling namelijk € 7.350 vermeerderd met 1,80% over het bedrag van de waarde boven € 1.040.000 (2014).


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4731
Categorie: 
Belasting
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aflossingsvrije hypotheek aflossen, hypotheek aflossen of sparen, hypotheek aflossen belasting, hypotheek aflossen of niet