Volg ons via
 
 
 

Vakantiebudget in de regel te laag

Vakantiegeld | Souvenirs slokken behoorlijk deel op

Teveel besteden aan eten, souvenirs en allerlei andere leuke vakantie dingen hebben er voor gezorgd dat de portemonnee van veel Nederlanders aan het eind van de vakantie toch weer leger was dan voor de vakantie begroot.

Dat is gebleken uit onderzoek gehouden door Blauw Research onder 515 Nederlanders. Ruim 57% is over het budget heen gegaan, dat gemiddeld lag op 1636 euro. In de groep die niet meer heeft uitgegeven dan vooraf begroot zijn met name de ouderen (45-65 jaar) goed vertegenwoordigd.

In 2007 werd 10% meer uitgegeven aan vakanties, volgens het onderzoek. Toch blijkt een meerderheid van de Nederlanders nog geld over te houden van het ontvangen vakantiegeld. De mannen gaan vaker over dit extraatje heen dan de vrouwen, 42% om 30%.

Ondanks de hogere uitgaven piekert ruim de helft van de Nederlanders er trouwens niet over om een jaartje géén vakantie te vieren.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1356
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
netto vakantiegeld, bereken vakantiegeld, uitbetaling vakantiegeld, vakantie geld