Volg ons via
 
 
 

Veel boze reacties op plannen vliegtax

Aankondiging vliegtax leidt tot boze reacties

De plannen voor het invoeren van de vliegtax leiden tot veel boze reacties. Op de site van brancheorganisatie ANVR zijn, sinds de start van een protestactie 10 september jl., al zeker 3.000 reacties binnengekomen.

De ANVR begon maandag een protestactie tegen het plan van minister Wouter Bos van Financiën voor een extra vliegbelasting per ticket. Een website, stikkeracties en radiospots moeten de regering ervan weerhouden de belasting in te voeren.

Op grond van eigen berekeningen denkt de ANVR dat de prijs van een vliegticket met gemiddeld ongeveer 25 euro omhoog gaat. In totaal gaat dit de schatkist dan jaarlijks ongeveer 350 miljoen euro opleveren.

Het kabinet hoopt reizigers zo over te halen om op een meer milieuvriendelijke manier te reizen. De ANVR gelooft daar niet in. Vliegmaatschappijen worden door tickets te belasten, niet geprikkeld te investeren in schonere vliegtuigen, denkt de ANVR. Verder is de organisatie vooral bang voor een verlies van 12.000 banen als de plannen van het kabinet doorgaan.

Bij de ANVR zijn 170 reisorganisaties en 1850 reisbureaus aangesloten. De protestacties gaan door tot de behandeling van de Miljoenennota begin oktober. Tijdens Prinsjesdag voert ANVR ook actie op onder meer luchthaven Schiphol.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1582
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vliegtax, goedkope vliegmaatschappij, luchthavenbelasting, vlieg tickets, vliegticket