Volg ons via
 
 
 

Wat wil je nog doen na je pensioen?

Pensioen | Is voortijdig bijverzekeren nodig?

Je nadert de pensioengerechtigde leeftijd van 65 en dan is het afwachten hoe het uitpakt met het inkomen. Volgens veel verhalen die de ronde doen en zeker als je de berekeningen van verzekeraars onder ogen krijgt, dan kom je misschien wel nooit aan de voorgespiegelde 70% van je laatst verdiende inkomen. Dus dan maar beter op tijd bijverzekeren, zul je zeggen.

Vraag is of dat echt nodig is. Duik voordat je een verzekering afsluit eerst eens in de papieren en schrijf eens op wat je na je 65e kwijt bent aan vaste lasten en wat je beslist wel wilt blijven doen of juist wilt gaan doen. Vaak hebben ouderen ook minder hoge uitgaven. Mensen met een hypotheek hebben deze in veel gevallen afbetaald en als je niet meer werkt hoef je daar ook geen uitgaven meer voor te reserveren. Denk aan autokosten of fiets cq fietskleding etc.

Mogelijk ben je al op tijd begonnen met wat opzij te leggen en zit er ook nog iets in een oude sok. Maak een lijstje met de verwachte uitgaven voor je een verzekering afsluit. De premie van een dergelijke verzekering kan ook op een spaarrekening worden gezet.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1606
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aow, aow uitkering, leeftijd pensioen, mijn pensioen overzicht, mijn pensioen