Volg ons via
 
 
 

Overwaarde niet langer naar erfgenamen

Erfgenamen | Veel ouderen hebben zelf de overwaarde hard nodig.

Uit verschillende onderzoeken van de Aegon en de Postbank komt naar voren dat steeds meer ouderen die een koopwoning bezitten, de overwaarde van hun woning gaan aanwenden om er leuke dingen mee te doen. Was het vroeger zo dat de overwaarde van een woning later bij de erfgenamen terecht kwam, tegenwoordig besteden de babyboomers, geboren na 1945, de overwaarde voor een vakantiehuis of om verre reizen te gaan maken.

Ook de Vereniging Eigen Huis (VEH) en de ouderenbond Unie KBO komen tot dezelfde conclusie. De Vereniging Eigen Huis organiseert regelmatig informatieavonden " Eigen huis en overwaarde waar de opkomst zeer groot is. De 55-plussers die al een reserve hebben, willen dit niet op voorhand gebruiken voor extra zorg. Betalen voor zorg wil men pas op het moment dat dit nodig is.

De Unie KBO laat wel weten dat lang niet alle ouderen een zo riant uitzicht op de toekomst hebben. Er zijn ook steeds meer ouderen die het alleen met hun AOW moeten doen en dan zijn er ook nog vele allochtone senioren die het moeten doen met een halve AOW. De overheid zou graag zien dat ouderen die een overwaarde in de woning hebben zitten deze zouden gaan gebruiken om het huis aan te passen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1689
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
erfgenamen, kindsdeel erfenis, erven, erven en belasting, overwaarde huis, huis en hypotheek