Volg ons via
 
 
 

Voorlopig nog wachten op teveel betaalde zorgpremie

Teveel betaalde premie zorgkosten later terugbetaald.

Honderdduizenden belastingplichtigen krijgen op zijn vroegst pas eind 2007 de over 2006 door hen te veel betaalde premies voor zorgkosten terug van de Belastingdienst. 

Eerst moet de fiscus de 430.000 personen nog per brief vragen om hun financiële gegevens door te geven over het jaar 2006. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) en staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) hebben dat aan de Tweede Kamer geschreven. Ze geven toe dat het nog niet gelukt is om zelf een structurele oplossing te vinden om de noodzakelijke gegevens van uitkeringsinstantie UWV bij de Belastingdienst te krijgen.

Als gevolg van automatiseringsproblemen loopt die overdracht al lange tijd niet goed. Om die reden kunnen toeslagen of inhoudingen over 2006 door de fiscus niet definitief verrekend worden. Dit probleem doet zich voor bij 65-plussers met meerdere pensioenen en mensen tot 65 jaar met meerdere werkgevers. Donner en De Jager waarschuwen dat vergelijkbare problemen zich ook over dit jaar kunnen voordoen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2002
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zorgpremie, zorgverzekering, premie zorgkosten, belastingdienst, zorgkosten