Volg ons via
 
 
 

Voordeel bij hoge WOZ-waarde eigen woning

WOZ-waarde vormt de basis vormt voor veel gemeentelijke belastingen.

In 2007 ontvingen de meeste mensen met een eigen woning weer een nieuwe WOZ-waarde van hun eigen woning, die de basis vormt voor veel gemeentelijke belastingen en de in de aangifte inkomstenbelasting te berekenen huurwaardeforfait.

In veel gevallen zal de nieuwe waarde hoger uitvallen dan de oude waarde. Voor veel huiseigenaren is dit ook weer reden om bezwaar aan te tekenen tegen de waarde.

Toch kan de hogere waarde ook leiden tot een financieel voordeel. Veel hypotheekverstrekkers rekenen een rentetoeslag als de verstrekte hypotheek hoger is dan 75% van de executiewaarde van de woning. Het zou zo maar kunnen dat door de waardestijging van de woning de executiewaarde hoger uitvalt en je met je hypotheek onder deze 75% komt. En in dit geval kan de renteopslag, soms enkele tienden van procenten per jaar, vervallen. 

En dit kan zomaar ook honderden euro’s per jaar aan rentebetaling schelen. Het is dus verstandig om even hypotheekakte en de hypotheekvoorwaarden na te gaan en eventueel een gesprek aan te gaan met je hypotheekadviseur.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2354
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
woz waarde, ozb, woz bezwaar, waarde huis, woz waarde bepalen