Volg ons via
 
 
 

Kleine banken bieden vaak hogere spaarrente

Spaarrente | Wij sparen wel graag bij banken, waarbij wij een zeker gevoel hebben

Nederlanders hebben in totaal ruim € 200 miljard op spaarrekeningen staan. Daarmee geven Nederlanders aan echte spaarders te zijn. Maar wij sparen wel graag bij banken, waarbij wij een zeker gevoel hebben. Dus het grootste gedeelte van de spaargelden staat dan ook uit bij de banken Rabobank, ABN AMRO en ING. Als spaarrente ontvang je hier doorgaans 2,5% tot misschien iets meer dan 3% per jaar.

Naast deze grote banken zijn er echter ook genoeg kleinere banken, vaak onderdeel van een buitenlandse bankinstelling. Deze bieden vaak hogere spaarrente aan, maar veel mensen durven hun geld hier toch niet op een spaarrekening te zetten.

Toch is deze zorg niet altijd terecht. Als de bank beschikt over een bankvergunning in Nederland valt zij ook onder de Collectieve Garantieregeling van De Nederlandsche Bank. Gaat de spaarbank onverhoopt failliet, dan is per volwassene tot € 20.000 gegarandeerd. Zij keert dit bedrag dan aan de spaarder uit.

Er is nog een voordeel bij de kleinere banken. Ze bieden een hogere service dan de Nederlandse grootbanken, is gebleken uit een onderzoek van Independer.nl. In de top-10 van het tevredenheidsonderzoek kwam slechts 1 Nederlandse grootbank voor, en wel op de 9e plaats de Postbank.

jaar 2011


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 5239
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
spaarrente, sparen tips, sparen vergelijken, sparen hoogste rente, deposito sparen, hoogste spaarrente, spaarrentes