Volg ons via
 
 
 

Pincode | Creditcard

Pincode is nodig bij gebruik creditcard

Bij de aanschaf van de creditcard komt na enkele dagen een briefje met daarin de bijbehorende pincode. Het briefje verdwijnt in de administratie want deze heb je toch niet nodig, denk je. De creditcard wordt meestal gebruikt om er af en toe eens een aankoop via internet mee te betalen of om tijdens de vakantie de hotelrekening mee te voldoen. De kaart wordt door de lezer gehaald, je zet je handtekening en klaar is het. Zo was het tot dusver. Daarin is verandering gekomen.

Veel creditcardhouders krijgen er mee te maken dat ze ook de bijbehorende pincode moeten intoetsen. De meeste creditcards bevatten al een chip en ben je nog in het bezit van een ouder exemplaar dan zal de volgende evenwel ook een chip bevatten. Het gaat hier om een nieuwe betaalstandaard die wereldwijd wordt ingevoerd.

Heeft b.v.het hotel of het autoverhuurbedrijf al een terminal die is omgebouwd voor betaling met pincode, dan moet je ook de pincode invoeren. Denk er tijdig aan wanneer je de creditcard wilt gaan gebruiken dat je mogelijk een pincode nodig hebt. Weet je de code niet meer vraag dan op tijd een nieuwe code aan. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3210
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pincode vergeten, pincode kwijt, pincode veranderen, pincode wijzigen, pincode creditcard