Volg ons via
 
 
 

Seniorenkortingen, ja of nee

Moet een seniorenkorting gehandhaafd worden?

65-plussers zouden steeds meer te besteden hebben en daarom rijst de vraag moeten de regelingen van seniorenkortingen overeind blijven of hebben andere groepen in de samenleving meer behoefte aan korting bij de NS, musea, pretpark etc. Veel 65-plussers laten aan de kassa hun legitimatie zien om hun echte pensioen leeftijd te bewijzen om zo in aanmerking te komen voor een speciale 65-plus korting.

De NS heeft de zogenoemde kortingskaart waarmee in de daluren een kaartje kan worden gekocht voor 60% van de normale prijs. Vorig jaar heeft de NS de regeling iets aangepast. Voor de zeven gratis reizen dagen per jaar moet nu zon 2 euro worden betaald. Volgens het expertisecentrum Leeftijd is het volslagen belachelijk dat het krijgen van korting afhangt van je leeftijd. Iemand van 60 met een goed pensioen kan zijn treinreis immers wel zelf betalen. Zou een bijstandsmoeder met enkele kinderen niet meer gebaat zijn met een korting?

De Unie KBO, welke 300.000 leden heeft staat in principe niet afwijzend tegenover een ander stelsel van voordelen of kortingen voor ouderen. Alleen de manier waarop e.e.a. gewijzigd zou moeten worden zou wel eens een ingewikkelde en kostbare aangelegenheid kunnen worden.

Het Nibud daarentegen bestrijdt juist dat veel ouderen het goed kunnen doen. Vorig jaar heeft het Nibud nog een campagne gevoerd om ouderen meer op subsidies en kortingen te wijzen. Steeds meer ouderen melden zich bij de schuldhulpverlening wat juist aantoont dat lang niet alle ouderen een riant inkomen hebben.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
Polly
Geplaatst op 11-11-2011 om 19:10

ik vind dat het inkomensafhankelijk moet

worden

groetjes polly

Citygirl
Geplaatst op 24-10-2011 om 14:20

Ik vind dat dit inkomensafhankelijk moet zijn. Laten mensen met een minder inkomen profiteren van bepaalde regelingen (oud of jong dat maakt niet uit)  en mensen die het beter hebben laat die meer betalen. En dan ieder jaar controleren want de inkomens kunnen immers ieder jaar weer veranderen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 26167
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
senioren korting, voordeelpas aanvragen, kortingskaart ns, actie treinkaartje, 65 plus korting