Volg ons via
 
 
 

Betalen in buitenland gemakkelijker geworden

Betaling naar buitenland | Europees rekeningnummer voor alle inwoners EU.

Het verrichten van een buitenlandse betaling was vaak nog lastig, maar dat gaat tegenwoordig eenvoudiger. Dit doordat de Europese Commissie hiervoor enige tijd wetgeving heeft goedgekeurd.

Deze nieuwe wet houdt in dat er een Europees betalingssysteem gaat komen, waarbij iedere consument een Europees rekeningnummer kan krijgen. Daarnaast komen er Europese overschrijvingsformulieren en incassoformulieren. Mocht je gaan verhuizen naar een land binnen de EU, dan hoef je ook geen nieuwe bankrekening meer te openen in het nieuwe land.

Daarnaast worden banken verplicht een betaling binnen een dag uit te voeren. Klanten mogen geen renteverlies meer lijden.

Grensoverschrijdende betalingen maken op dit momen ongeveer 4% van het totaal aantal betalingen binnen de EU uit. Door het creeren van een Europese betalingsmarkt kan het tot besparing van circa 50 tot 100 miljard Euro leiden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2335
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pinnen buitenland, betalen naar buitenlandse rekening, betalen buitenland ing, betalen buitenland creditcard