Volg ons via
 
 
 

Internetwinkelen steeds populairder

Het wordt steeds drukker in de online shop.

De komende jaren zal winkelen op internet nog steeds populairder gaan worden, aldus een studie van het Ruimtelijk Planburo. Hierdoor zullen winkels in binnensteden het erg moeilijk gaan krijgen en treedt verdere verschraling van het winkelaanbod in centra op. 

Het aantal mensen welke producten besteld bij een online shop is enorm gestegen. In 2006 kochten ruim 6,6 miljoen mensen een product of dienst via internet. In 2001 waren dit er nog maar 2,5 miljoen. Hoewel het het aandeel van de online verkopen slechts 2,8 procent is van de detailhandelomzet, verdubbelt het zich wel elk jaar.

Er zijn ook negatieve gevolgen voor winkels op het platteland. "Juist op het platteland biedt internetwinkelen veel voordelen, omdat daar minder winkels te vinden zijn", zo staat in het rapport. "Traditionele winkeliers zien hierdoor hun omzet dalen."

De buurt- en wijkcentra, waar consumenten de dagelijkse boodschappen doen, zullen het minst beïnvloed worden door internetwinkelen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1310
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
webshop, online winkelen, online aankopen, internetwinkel, winkel online, online shop