Volg ons via
 
 
 

Veel AOW naar het buitenland

Iedere maand worden veel AOW-uitkeringen overgemaakt naar het buitenland.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat elke maand veel AOW-uitkeringen worden overgemaakt naar het buitenland. Eén op de elf gepensioneerden met een AOW-uitkering woont in het buitenland. Het overgrote deel gaat naar België, Spanje en Duitsland maar ook naar Turkije, de Verenigde Staten, Canada en Australië gaan nog maandelijks tussen de 10.000 en 20.000 uitkeringen.

94% ontvangt niet de volledige AOW omdat ze tussen hun 15e en 65e niet ieder jaar in Nederland hebben gewoond. Met name Turkse en Marokkaanse ouderen ondervinden dat.

Overigens wordt ook bekendgemaakt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) dat Nederlandse AOW-ers die in Spanje wonen, op grote schaal frauderen met hun uitkering. Uit twee steekproeven trof men bij een kwart onregelmatigheden aan. Een klein deel valt niet te verwijten vanwege de onwetendheid bij de AOW-er, maar men trof ook een echtpaar aan dat in Nederland was gaan scheiden om in Spanje ieder een hogere AOW-uitkering voor alleenstaanden te ontvangen.

De SVB heeft nu in Spanje een permanente controleur aangesteld.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2541
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
buitenland wonen, aow, tegemoetkoming aow, korting aow, aow uitkering