Volg ons via
 
 
 

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering | Aanvraag wordt niet altijd gehonoreerd bij medische klachten.

Bij het kopen van een woning moet je vaak verplicht een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit wordt echter lastig als je gezondheidsklachten hebt en eventueel onder medische behandeling staat. Als een verzekeraar wel bereid is een verzekering aan te gaan, dan leidt dit niet zelden tot een verdubbeling van de premie. In Nederland worden trouwens jaarlijks ongeveer 3% van de aanvragen op medische gronden geweigerd.

Als je toch een hypotheek wilt aangaan zonder een te hoge verzekeringspremie is 1 van de oplossingen te kiezen voor een annuïteiten-lening of een aflossings-vrije lening; hieraan is vaak niet een dergelijke verzekering gekoppeld. Daarnaast zou je een overlijdensrisicoverzekering kunnen afsluiten tot aan de keuringsgrens (rond de € 160.000). Tot aan deze grens worden alleen schriftelijke vragen gesteld en hoef je geen medische keuring te ondergaan.

Tot slot is informatie bij verschillende verzekeraars ook zeker de moeite waard. Er zijn banken waar de keuringsgrenzen hoger liggen dan de genoemde € 160.000. Als de aanvraag naar aanleiding van beoordeling toch negatief uitpakt, trek dan wel de aanvraag in. In dat geval heeft de verzekeringsmaatschappij je formeel niet afgewezen en hoef je dit naar andere verzekeraars ook niet zo aan te geven.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2779
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
levensverzekering hypotheek, overlijdensrisicoverzekering, hypotheek en levensverzekering