Volg ons via
 
 
 

Aflossing hypotheek box 3

Aflossing hypotheek box 3 | Bij een hypotheek die door oversluiting gedeeltelijk in box 3 en box 1 is opgenomen is het verstandig te bedenken waar je de aflossing laat vallen.

Door de lage rentestand van de laatste jaren hebben veel Nederlanders hun hypotheek overgesloten. De bijkomende kosten werden vaak meegefinancierd. De rente die over deze kosten betaald moet worden is echter niet aftrekbaar.

Dit deel komt dus terecht als schuld in box 3. Dit houdt dus gelijk in dat aflossingen op de hypotheek toegerekend moeten worden aan het deel dat in box 1 zit en aan het deel dat in box 3 zit.

Tegenwoordig mag je echter kiezen of je de aflossing toerekend aan box 1, 3 of beide. Toerekenen aan box 3 is vaak het gunstigst omdat de rente in box 1 wel aftrekbaar is en in box 3 niet! De keuze voor welke box, wordt gedaan in de aangifte over het jaar waarin de aflossing gedaan is.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 4442
Categorie: 
Belasting
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aflossing hypotheek box 3, rente hypotheek, aflossing box 1, oversluiting hypotheek, meegefinancierde rente