Volg ons via
 
 
 

Fiscale kortingen niet vergeten op aangifte

Lang niet alle regelingen voor tegemoetkoming zijn goed bekend.

Nog steeds zijn de schattingen dat er veel geld bij de belasting blijft liggen erg hoog. Er wordt aangenomen dat het om miljoenen euro’s gaat. Mensen zijn waarschijnlijk niet geheel op de hoogte, dat ze van sommige regelingen gebruik kunnen maken. Eén van die regelingen is de middelingsregeling. Mensen met een sterk wisselend inkomen, ondernemers maar ook particulieren die hiermee te maken kunnen krijgen.

Wie is ontslagen en een gouden handdruk contant heeft laten uitkeren, kan baat hebben bij de middelingsregeling. Dat kan als het gunstig uitpakt duizenden euro’s opleveren. Dit is mogelijk omdat het inkomen over drie achtereenvolgende jaren mag worden uitgesmeerd.

Ook is er de zogenaamde aanrechtkorting, het recht op de algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner. Wanneer je niet werkt moet je deze zelf aanvragen.

De algemene heffingskorting bedraagt voor 2008: 2.074 euro. De belastingdienst stimuleert mensen wel om gebruik te maken van bestaande regelingen maar blijkens, gebeurt dat lang niet altijd. Ook gemaakte ziektekosten worden niet altijd afgetrokken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4425
Categorie: 
Belasting
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
heffingskorting, belastingdienst, belastingtelefoon, gouden handdruk, middelingsregeling