Volg ons via
 
 
 

Problemen door nieuwe huurtoeslag

Huurtoeslag | Veel Nederlanders ondervinden problemen bij aanvraag.

De Nationale Ombudsman meldt dat duizenden Nederlanders problemen ondervinden doordat naar zijn mening, de Belastingdienst tekort is geschoten bij de toekenning van de huur- en zorgtoeslag. Ook het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) heeft problemen door de afbouw van het oude systeem van huursubsidie onderschat. 

Op 1 januari 2006 is de huursubsidie vervangen door de huurtoeslag. Voorheen werd de huursubsidie aangevraagd en behandeld door het VROM.

Sinds 1 januari wordt de huurtoeslag behandeld door de Belastingdienst. Vanwege een tekort aan personeel en automatiseringsproblemen bij de Belastingdienst kregen veel mensen geen reactie op hun klachten. 

De Belastingdienst erkent wel dat er in het begin problemen zijn geweest maar dat men steeds heeft getracht om snel in te grijpen. Zo is altijd eerst de huurtoeslag uitbetaald om mensen niet in financiële problemen te brengen. Later werd dan gecontroleerd of de toeslag terecht was toegekend.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1415
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huur subsidie, huurtoeslag aanvragen, berekening huurtoeslag, huur toeslag