Volg ons via
 
 
 

Onderscheid bij hypotheek aanvragen

Hypotheek aanvragen | Goedkeuring niet altijd vanzelfsprekend

Volgens de sociaal geograaf Aalbers aan de Universiteit van Amsterdam wordt er bij het verstrekken van hypotheken, gekeken in welke wijken aanvragers wonen. Soms wordt door banken een aanvraag geweigerd op grond van de wijk waarin men woont. Door de financiële instellingen wordt gekeken of er in een bepaalde wijk veel etnische minderheden wonen en vervolgens gaat men er van uit dat deze mensen hun schulden niet kunnen inlossen.

De werkwijze van de hypotheekverstrekkers noemt men redlining. Door middel van een kleurenkaart wordt een wijk met veel minderheden en lage inkomens rood ingekleurd. Voor de bank betekent dit veelal geen hypotheek of lening wanneer je in de betreffende wijk woont.

Ook het hebben van een buitenlandse naam kan problemen geven. Aalbers won een aantal jaren geleden de Parool-scriptieprijs met zijn afstudeerproject over hetzelfde onderwerp.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2690
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hypotheek aanvragen, hypotheekrente berekenen, aanvraag hypotheek, hypotheek maximaal