Volg ons via
 
 
 

Hulp bij financiele administratie ouderen

Financiele administratie op orde met hulp 'Thuisadministratie'.

Steeds meer mensen hebben problemen met het op orde houden van de financiële administratie. De rekeningen en formulieren stapelen zich op. Enveloppen worden niet meer open gemaakt, de administratie wordt onoverzichtelijk. De vrijwilligers van de Thuisadministratie projecten helpen in het op orde krijgen van de administratie, hetgeen bijdraagt aan het voorkomen van financiële problemen.

Om organisaties te ondersteunen en begeleiden in het opzetten van een project Thuisadministratie hebben het Nationaal Fonds Ouderenhulp, de vereniging Humanitas en de Stichting Het R.C. Maagdenhuis gezamenlijk het Landelijk Steunpunt Thuisadministratie opgericht. Doelstelling is nadrukkelijk ook ouderen te bereiken.

Ofschoon in het algemeen de inkomenspositie van ouderen is verbeterd de laatste jaren, leeft een groot aantal, 120.000 65-plussers (7%), onder de armoedegrens (Rapportage Ouderen 2006, SCP). Bij de 55 tot 64 jarigen bevindt n op de tien huishoudens (150.000 personen) zich onder de armoedegrens. En op de zes zelfstandig wonende 75-plussers (140.000 personen) is niet in staat om zelf formulieren in te vullen of rekeningen te betalen. 

Door de ondersteuning door Thuisadministratie projecten krijgen ouderen weer grip op de financiën en raken ze bekend met de fiscale voordelen die er speciaal voor ouderen zijn. 

Wilt u, als professional of particulier, meer weten over deze dienst, neemt u dan contact op met Jansje van Middendorp, tel. 030-656 60 45, 

j.vanmiddendorp@ouderenhulp


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1852
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boekhouding, administratie, financiele administratie, rekeningen