Volg ons via
 
 
 

Ontslaan oudere werknemer wordt duurder

Ontslag oudere werknemers wordt voor werkgever aanzienlijk duurder.

Het wordt voor werkgevers moeilijker om ’overtollig verklaarde’ oudere werknemers via de WW te laten afvloeien. De 1e Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel voor modernisering van de WW, waardoor de maximale uitkeringsduur wordt verkort van 5 jaar naar 3 jaar en 2 maanden.

Werkgevers moeten in hun arbeidsvoorwaardenbeleid rekening houden met het feit dat ze fors duurder uit zijn als ze oudere werknemers na 1 oktober - wanneer dit onderdeel van de nieuwe WW ingaat - via een afvloeiingsregeling op straat willen zetten. De meeste werkgevers stemmen de omvang van de ontslagvergoeding af op de duur en hoogte van de WW-uitkering. Het niveau van de WW-uitkering gaat in de 1e 2 maanden omhoog naar 75% van het loon. Vanaf de 3e maand bedraagt de uitkering 70% van het loon.

De wetswijziging waarmee de 1e Kamer heeft ingestemd, maakt deel uit van een groter pakket aan WW-maatregelen . Ook komt er voor werknemers die werkloos worden en ouder zijn dan 50 jaar een aparte inkomensvoorziening na afloop van de WW: de Inkomensvoorziening Oudere Werklozen (IOW). Dit wetsvoorstel is na de zomer ingediend bij de 2e Kamer.

Bron: P&O actueel


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2796
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ontslag, ontslag vergoeding, ontslagbrief, ww uitkering aanvragen,