Volg ons via
 
 
 

Vergeten pensioenrechten

Pensioenoverzicht | Hoe hoog word je pensioen? Inzicht in je pensioenrecht en hoogte van het pensioen is snel te verkrijgen.

De kans is groot dat je bij meerdere werkgevers hebt gewerkt. Daardoor heb je bij verschillende pensioenfondsen en verzekeraars pensioen opgebouwd. Vooral als je in het begin van je loopbaan ergens kort hebt gewerkt, ben je je er soms nauwelijks van bewust dat je pensioen hebt opgebouwd.

Het kan ook voorkomen dat een pensioenfonds waar je enige tijd pensioen hebt opgebouwd, is samengegaan met een ander fonds. Als je jaren later met pensioen gaat, moet je maar net weten in welk pensioenfonds jouw pensioen terecht is gekomen.

Pensioenen die niet uitgekeerd worden omdat mensen niet meer weten dat ze er recht op hebben of waar ze de uitkering moeten aanvragen, worden vergeten pensioenen genoemd. Vaak zijn dit kleinere pensioentjes, maar het is toch prettig om dit extraatje uitgekeerd te krijgen. 

Stichting Pensioenregister

Pensioenfondsen en verzekeraars hoeven niet actief op zoek te gaan naar gepensioneerden. Zodra je recht krijgt op pensioen, is het je eigen verantwoordelijkheid om dit aan te vragen. Tegenwoordig is het wel gebruikelijk dat pensioenfondsen je vlak voor je pensionering laten weten waar je recht op hebt. Om oudere pensioenen te laten uitkeren, moet je echter nog steeds zelf het initiatief nemen.

Om het gemakkelijker te maken al je pensioenen terug te vinden, heeft de Stichting Pensioenregister de website www.mijnpensioenoverzicht.nl. Deze stichting is een samenwerkingsverband tussen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en alle Nederlandse pensioenuitvoerders.

Reikwijdte van het overzicht

De SVB verzorgt de AOW-uitkeringen en de pensioenuitvoerders de pensioenen via de werkgever. Op de website is dan ook een compleet overzicht te vinden van de uitkeringen die je krijgt: je vindt er zowel de hoogte van je AOW-uitkering als je opgebouwde pensioenen bij verschillende pensioenuitvoerders. Als je zelf voor extra pensioen gespaard hebt, bijvoorbeeld via een lijfrenteverzekering, dan staat dit niet in het overzicht.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 51451
Categorie: 
Pensioen, Financieel selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pensioenoverzicht, hoogte pensioen, inzicht pensioen, pensioenrecht, vervroegd pensioen, mijnpensioen, pensioenregister, hoe hoog pensioen, vergeten pensioen