Volg ons via
 
 
 

Levensloopregeling

De voorheen geldende levensloopkorting is niet meer van toepassing.

De levensloopregeling is per 1 januari 2012 afgeschaft. De regeling staat niet meer open voor nieuwe deelnemers. Voor bestaande deelnemers geldt dat als je per 31 december 2011 een tegoed had van minder dan € 3.000 dat in één keer vrij viel per 1 januari 2013, het werd dan uitbetaald.

Als je per 31 december 2011 een tegoed had van meer dan € 3.000 had je twee opties. Je kon het tegoed in één keer opnemen, waarbij 80% belast werd. Het in 2012 gespaarde bedrag werd voor 100% belast. De meeste deelnemers aan de regeling hebben voor deze optie gekozen.

Opnemen was echter niet noodzakelijk, blijven sparen is ook een optie. Fiscaal kan het namelijk interessant zijn om gewoon door te sparen tot de einddatum van de regeling, 31 december 2021. De voorheen geldende levensloopkorting is echter niet meer van toepassing. Per 31 december 2021 komt het tegoed in één keer vrij, maar tussentijds opnemen is ook mogelijk. Over alle opnames en de vrijval van het gehele tegoed per 31 december 2021 vindt belastingheffing plaats tegen de dan geldende tarieven voor de inkomstenbelasting.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1624
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
prepensioen, banksparen, levensloop 2013, levensloop, levensloopregeling