Volg ons via
 
 
 

Geen zorgen over pensioen

ABP maakt zich geen zorgen over het pensioenstelsel.

Europa’s grootste pensioenverzekeraar, het ABP, zegt zich geen zorgen te maken over het pensioenstelsel.  Dankzij onder meer soberder pensioenregelingen en flexibele pensioendata is het stelsel sterk genoeg om de vergrijzing op te kunnen vangen. De groeiende groep gepensioneerden gaan straks gezamenlijk door middel van de belastingen de AOW betalen.  

Volgens het Centraal Planbureau zijn er wel terdege ingrepen nodig. Het  ABP zegt dat de pensioenfondsen al rekening hebben gehouden met de naderende vergrijzing en al 625 miljard euro opzij hebben gelegd. Bij het Centraal Planbureau is men niet zo optimistisch. Daar gaan ze ervan uit dat de overheid in vier jaar 15 miljard moet bezuinigen vanwege stijgende kosten van de AOW en de zorg. 

Dan zou er na 2011 een overschot ontstaan op de rijksbegroting, waarvan dan de lasten als gevolg van de vergrijzing betaald kunnen worden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2521
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mijn pensioen, abp pensioen, pensioenen, pensioen afkopen, pensioenberekening, pensioen premie