Volg ons via
 
 
 

Recht op korting voor plussers

Plusser heeft op vertoon van identiteitskaart in veel gevallen recht op korting.

Als je de leeftijd van 65 gepasseerd bent, heb je onder andere recht op korting in het stads- en streekvervoer. Daarnaast heb je ook bij veel musea, bibliotheken, zwembaden, dierentuinen en pretparken recht op korting.

Het enige wat je ervoor hoeft te doen is aantonen dat je ook daadwerkelijk 65 jaar of ouder bent. Voorheen kon dat met de Pas-65, maar deze pas bestaat al enkele jaren niet meer. Door je identiteitsbewijs te tonen (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) wordt de korting al verrekend. De Pas-65 is daarmee dus overbodig geworden.

Als je nog geen identiteitskaart hebt, vraag deze dan aan bij de gemeente waar je woonachtig bent. Zie voor meer informatie ook de website van de Rijksoverheid.

Ook 50-plusser kan al korting krijgen


Ons land telt meer dan 5 miljoen mensen van 50 jaar of ouder. Hoewel zij niet graag worden aangemerkt als senior worden ze toch al vaak tot deze doelgroep gerekend. Als lid van de ANBO kunnen zij profiteren van kortingen op o.a. hotels, (zorg) verzekeringen, keuring rijbewijs of korting op gas- en elektra.

Korting op hotels en bungalows


65-plussers krijgen korting bij veel hotels en bij Landal Green Parcs. Afhankelijk van de periode kan deze oplopen van 10 tot 25 procent. Ook een bezoekje aan de bioscoop kan met korting, mits je op een middag reserveert. Ook bij een bezoek aan het theater of een sportaktiviteit kan men voor korting in aanmerking komen. Veel bedrijven maken, door korting aan te bieden, de daluren aantrekkelijk voor een grote groep mensen boven de 50 jaar.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Polly
Geplaatst op 11-11-2011 om 19:11

ik moet nog 6 jaar wachten,maar...is zo voor

bij.

gr.polly

Citygirl
Geplaatst op 24-10-2011 om 14:27

Nog twee jaar.......................   ;-))

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 47364
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kortingen belastingdienst, kortingen berekenen, korting ouderen, pas 65 aanvragen, 65 korting