Volg ons via
 
 
 

Vergrijzing niet goed voor economie

Ook Nederlandse economie krijgt te maken met extra kosten

De sterk stijgende vergrijzing in de komende jaren is niet goed voor de economie. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van de Europese Commissie. Uitgaven voor pensioenen en gezondheidszorg zullen de komende decennia met zon 40% stijgen.

Ook Nederland zal flinke extra kosten moeten maken. Gemiddeld bedraagt de economische groei nu nog 2,2% per jaar, maar dat valt straks weg. In 2010 zal de groei niet meer bedragen dan 1,8% en na 2030 nog maar 1,3%.

Dat komt met name omdat er steeds minder werkenden zullen zijn. Waar nu nog vier mensen werken op iedere 65-plusser zijn dat er straks nog slechts twee. Nederland zal straks 4 tot 5 % meer van ons nationale inkomen kwijt zijn aan de vergrijzing. Volgens minister Zalm is nog geen rekening gehouden met extra inkomsten die ons land zal hebben, via de fiscale claim op reeds gespaarde pensioenen en lijfrentes.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 868
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
economie in nederland, economie crisis, vergrijzing, economie