Volg ons via
 
 
 

Belastingaangifte, bezwaar aantekenen

Belastingaangifte | Iets vergeten? Teken bezwaar aan.

Ben je iets vergeten in je al ingediende belastingaangifte of kom je erachter iets te zijn vergeten, teken dan bezwaar aan. Wanneer je nog geen aanslag hebt gehad van de Belastingdienst is het eenvoudig.

Je kunt dan een brief schrijven naar het kantoor van de Belastingdienst van je woonplaats. In deze brief vraag je dan de Belastingdienst rekening te houden met de aftrekpost die niet in je aangifte staat. Geef wel aan om welke aanslag en om welk jaar het gaat. Vermeld je naam, adres en sofinummer. Verder geef je aan om welk bedrag het gaat. Normaliter wordt er dan bij het opleggen van de aanslag direct rekening mee gehouden. Controleer dit wel want mogelijkerwijs was je aanslag al gemaakt voor je brief is behandeld.

Als je de fout pas ontdekt nadat je de aanslag gekregen hebt, kijk dan of het om een voorlopige aanslag of een definitieve aanslag gaat. Je kunt dan een bezwaar indienen. Voor beide aanslagen geldt een bezwaartermijn van zes weken. Deze termijn is eigenlijk alleen belangrijk in het geval van een definitieve aanslag. Deze volgt altijd op een voorlopige aanslag. Zes weken na de definitieve aanslag is de termijn voorbij om bezwaar te maken.

Kom je er niet uit? Bel dan met de Belastingtelefoon.

Het nummer van de Belastingtelefoon is: 0800-0543


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 7450
Categorie: 
Belasting
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bezwaar indienen belastingdienst, belasting aangifte, belastingtelefoon, bezwaar, aangifte belasting, voorlopige aanslag