Volg ons via
 
 
 

Besparen bij oversluiten van hypotheek

Als oversluiten hypotheek loont kun je aardig wat besparen

De rente blijft dalen en daardoor gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieven voor een spaarrekening. Heeft u een hypotheek? Ook dan is de huidige rentestand aanleiding om eens te kijken naar uw financiële situatie en na te gaan of u geld kunt besparen door het oversluiten van uw hypotheek.

Wat betekent het oversluiten van uw hypotheek?

Bij het oversluiten sluit u een nieuwe hypotheek af met nieuwe voorwaarden en een nieuwe rente. Met de huidige lage rente kan u flink besparen. Het oversluiten van de hypotheek kan u maandelijks een bruto besparing opleveren van 224 euro. Dit is afhankelijk van het type hypotheek. Oversluiten is minder ingewikkeld dan u wellicht verwacht en met een dergelijke besparing is het zeker de moeite waard. Laat u door de bank of uw financieel adviseur adviseren over uw persoonlijke situatie. Uw spaargeld gebruiken om uw hypotheek over te sluiten levert meer op dan de huidige lage rente op een spaarrekening. Vroegtijdig aflossen brengt kosten met zich mee, maar deze zijn fiscaal aftrekbaar.

Voordelen van oversluiten

Naast een lagere rente en gunstiger voorwaarden heeft het oversluiten van de hypotheek nog andere voordelen. Veel mensen zijn door het financiële voordeel meer gerust over hun financiële situatie. Een derde van de oversluiters vult hun spaarrekening aan. Nog eens een derde investeert in hun woning, door bijvoorbeeld in te zetten op duurzaamheid en zonnepanelen aan te schaffen. Ook betaalt een deel van de mensen hun schulden af.

Aandachtspunten bij het oversluiten

Naast de hier eerder genoemde vergoeding die u moet betalen voor vroegtijdig aflossen, brengt het oversluiten van uw hypotheek meer kosten met zich mee, zoals notariskosten en kosten voor taxatie. Een lagere rente betekent ook een lager belastingvoordeel. Heeft u plannen om op korte termijn te verhuizen? Dan loont het oversluiten vaak niet.
Het is zeker de moeite waard om uw persoonlijke situatie te bespreken met de bank of een financieel adviseur. Als oversluiten loont in uw situatie, kunt u relatief eenvoudig heel wat geld besparen.

Het onderzoek is uitgevoerd door DirectResearch in opdracht van SNS
Ondanks de explosieve groei van het aantal oversluiters, die Hypotheken Data Netwerk (HDN) zondag bekendmaakte, blijkt dat veel Nederlanders die potentieel baat hebben bij oversluiten, deze kans laten liggen om diverse redenen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 291
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zelf hypotheek oversluiten, hoe werkt oversluiten hypotheek, hypotheek oversluiten zonder boete