Volg ons via
 
 
 

Stop de kortingen op pensioenen

Pensioenen al jarenlang niet geïndexeerd. Kortingen op pensioenen moeten van tafel!

Economisch gezien gaat het goed in ons land. Grote groepen mensen zijn er financieel op vooruit gegaan. Dat geldt echter niet voor de gepensioneerden. Al tien jaar lang zijn de pensioenen niet geïndexeerd. De woonlasten, premie voor de zorgverzekering en de dagelijkse boodschappen zijn echter wel duurder geworden, dus houden gepensioneerden steeds minder over in hun portemonnee. 

ANBO-leden komen in actie

De ANBO heeft haar leden opgeroepen om in actie te komen want nu wordt het toch echt tijd om gezamenlijk een vuist te maken en te zorgen dat de voorgenomen pensioenkortingen van tafel gaan. ANBO is van mening dat minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de rekenrente moet aanpassen. Pas dan zal er zicht komen op indexatie van de pensioenen. De pensioenfondsen rekenen zich nu 'arm' terwijl het pensioenvermogen de laatste jaren is verdubbeld van  € 700 naar meer dan € 1.450 miljard. ANBO vindt het dan ook onzin om vast te houden aan de lagere risicovrije rekenrente als de beleggingsrendementen hoog zijn en een gegarandeerd pensioen niet zeker is.

Een goed pensioen voor oud en jong

Een goed pensioen, dat wil de ANBO, niet alleen voor de huidige groep gepensioneerden. Ook de komende generatie moet nog kunnen genieten van een normaal en goed pensioen, daarom is het nu echt tijd om in actie te komen. Inmiddels zijn bij de ANBO duizenden reacties van leden binnen gekomen welke meegenomen worden naar de gesprekken die zij voeren met minister Koolmees, de Nederlandse Bank en de Tweede Kamer. Mochten de gesprekken niet leiden tot een gewenst resultaat dan zijn hardere acties onvermijdelijk.

ANBO komt, samen met andere (senioren)partijen, waaronder FNV Senior, NVOG en KNVG, in actie voor uw pensioen.

Steun de actie en stuur een mail met 'Stop de kortingen' naar pensioen@anbo.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 859
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
korting pensioenen 2020, korten pensioen 2020, pensioenkorting 2020