Volg ons via
 
 
 

Perspectief voor vijftigplussers in de financiële sector

Het kan prettig zijn om jezelf als vijftigplusser (bij) te scholen in netwerken en het gebruik van social media

Iedereen kent de negatieve verhalen van vijftigplussers die een schat aan kennis en ervaring hebben maar toch niet aan de bak komen. Vooroordelen die leven bij werkgevers zijn bijvoorbeeld dat ze te duur zouden zijn, vaak ziek, minder gemotiveerd, niet flexibel en ga zo maar door. Terwijl er aan de andere kant in bepaalde sectoren een nijpend tekort aan ervaren personeel is. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op “finance vacature”, heb je al snel 20.000 hits dus je zou zeggen dat het in de financiële sector helemaal niet moeilijk zou moeten zijn om werk te vinden.

Scholen in netwerken en het gebruik van social media

Omdat het vinden van een baan steeds minder via traditionele wegen gaat (zoals advertenties in de krant, het arbeidsbureau, etc.) kan het prettig zijn om jezelf als oudere (bij) te scholen in netwerken en het gebruik van social media. Er zijn diverse organisaties zoals de broekriem die dit soort workshops organiseren en kunnen helpen bij de opbouw van je netwerk en sollicitatievaardigheden. Daarnaast is het slim om te oefenen in het verkopen van jezelf, zeker als het al langer geleden is dat je voor het laatst hebt gesolliciteerd. Waar ben je goed in? Wat was je grootste uitdaging op werkgebied en hoe heb je dat overwonnen? Wanneer het je lukt om in 60 seconden de interesse van de andere aan te wakkeren door iets korts, prikkelends te vertellen over je achtergrond en ervaring (de zogenaamde ‘elevator pitch’), heb je een mooi startpunt voor netwerkgesprekken.

Bemiddelingsbureaus

Ook kan het handig zijn om gebruik te maken van een bemiddelingsbureau. Op bijvoorbeeld brunel.nl vind je tal finance vacatures in diverse regio’s, ook voor zeer ervaren professionals die toe zijn aan een nieuwe stap. Bemiddelingsbureaus hebben een groot netwerk van opdrachtgevers en bieden je zelf begeleiding en opleiding. Zij plaatsen soms vast, en soms op detacheringsbasis. In dat laatste geval bieden ze meestal zekerheid door je zelf een contract aan te bieden terwijl je op projectbasis bij opdrachtgevers werkt.

Zoals je hebt kunnen lezen is er wel degelijk perspectief voor vijftigplussers in de financiële sector, de uitdaging is alleen om de juiste wegen te (leren) bewandelen!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3222
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
werken bij brunel, brunel nederland, financiele dienstverlening branche, werk zoeken