Volg ons via
 
 
 

Ouderen kunnen gerust wisselen van zorgverzekeraar

Vergelijken en overstappen zorgverzekering kan ook voor ouderen veel voordeliger zijn

De lopende zorgverzekering kan men nog beeindigen tot 31 december 2018. Veel ouderen zien dit echter niet zo zitten. Vaak zit men al jaren achtereen bij dezelfde zorgverzekeraar, ook als dit op dit moment voor hen niet de juiste keuze is. De situatie kan in de loop der jaren zo gewijzigd zijn dat ook ouderen hun verzekering eens goed moeten doornemen. Dit kan hen jaarlijks wel enkele honderden euro's opleveren. Vooral de aanvullende verzekering zou men goed moeten doornemen. Hier valt vaak nog flink wat winst te behalen.

Ouderen krijgen in de meeste gevallen eerder te maken met fysiotherapie en de nodige medicijnen. Het is van belang om goed na te gaan welke zorg je nodig hebt of verwacht. Kijk ook goed wat wel vanuit de basisverzekering wordt vergoed en waarvoor je je aanvullend wilt gaan verzekeren.

De vergelijkingssite Independer heeft een aantal tips samengesteld, gericht op ouderen.

1 Online afsluiten
Een internet-zorgverzekeraar is gemiddeld 7 procent voordeliger dan een verzekeraar die alles nog via de post regelt. Kun je een beetje met de computer overweg dan is het raadzaam een zorgverzekering online af te sluiten. 

2 Aanvullende verzekeringen
Kijk eens goed naar een aanvullende verzekering. Tussen de verschillende zorgverzekeraars bestaan grote verschillen in vergoedingen. Mogelijk ben je nu nog verzekerd voor kraamzorg maar heb je juist baat bij een goede tandartsverzekering. Heb je een kunstgebit dan is de tandartsverzekering overbodig.

3 Fysiotherapie
Heb je een chronische aandoening die op de "lijst Borst" staat vermeld, dan wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Kijk eens naar een aanvullende verzekering die past bij jouw situatie en wat je echt verwacht nodig te hebben. Dit kan veel geld schelen.

4 Dekking voor brillen en lenzen
De premie voor een extra dekking voor de kosten van een bril of lenzen is vaak duurder dan de vergoeding die je na aanschaf terug zult krijgen.

5 Luxe verpleging kost geld
Opgenomen worden in een ziekenhuis- of verpleeghuis betekent meestal samen met anderen op één kamer. Wil je meer luxe zoals een eigen kamer met televisie, radio en internet dan moet er meestal flink voor betaald worden. Veel zorgverzekeraars bieden deze mogelijkheid ook niet aan.

6 Een hoger eigen risico nemen
Zelf een hoger eigen risico nemen scheelt flink in de premie. Toch moet je je afvragen of dit wel verstandig is om te doen. Ouderen moeten nu eenmaal vaker een beroep doen op specialistische hulp waardoor ook het eigen risico snel op zal zijn.

7 Preventief medisch onderzoek
Als er geen aanleiding voor is zal een preventief medisch onderzoek niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voldoe je aan bepaalde voorwaarden dan kan het zijn dat je een vergoeding kunt krijgen vanuit de aanvullende verzekering.

Algemeen directeur van Independer, Coen de Ruiter, merkt nog op dat een goedkopere verzekering niet altijd beter hoeft te zijn. Independer beoordeelt daarom de inhoud van de verschillende verzekeringen altijd op inhoud en prijs.

Bron: independer.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1289
Categorie: 
Zorgverzekering
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
overstappen zorgverzekering wanneer, overstappen zorgverzekering hoe gaat dat, overstappen zorgverzekering tussentijds