Volg ons via
 
 
 

Pensioen wordt niet opgevraagd

Pensioentegoed van 350 miljoen euro ligt klaar voor de oudere pensioendeelnemers

Een grote groep ouderen, zo'n honderduizend personen, hebben volgens het AD recht op een gezamenlijk bedrag van 350 miljoen euro aan pensioentegoed. Een en ander wordt door de Pensioenfederatie bevestigd. Het gaat om in het verleden opgebouwd pensioen waar men tot op heden niet om vraagt. Veel van de rechtmatigen zijn inmiddels verhuisd naar het buitenland.

Als het aan de Pensioenfondsen ligt wordt het pensioentegoed gewoon uitgekeerd maar om de personen te vinden valt niet mee. Alle mogelijke middelen worden gebruikt om de pensioendeelnemers te vinden. Zo wordt Facebook doorzocht en wordt op voomalige woonadressen navraag gedaan. Hoewel er ieder jaar nog enkele duizenden worden gevonden, die alsnog hun pensioentegoed uitgekeerd krijgen, is het langzamerhand zoeken naar een speld in een hooiberg. 

In de jaren zestig en zeventig bestond het burgerservicenummer nog niet wat het zoeken nu een stuk lastiger maakt. Ook zijn veel personen die nog recht hadden op een uitkering inmiddels overleden. Ook de nabestaanden kunnen het tegoed alsnog aanvragen.

Bron: Nu.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1425
Categorie: 
Pensioen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pensioenregister vergeten pensioenen, mijn vergeten pensioenen nl, stichting verloren pensioenen