Volg ons via
 
 
 

Probleem bij oversluiten aflossingsvrije hypotheek 

De aflossingsvrije looptijd kan voor veel problemen gaan zorgen bij 50-plussers, als het inkomen is gedaald.

Een groot aantal 50-plussers hebben een behoorlijke overwaarde op hun huis. Wat men niet heeft voorzien is dat nu de hypotheek op zijn eind loopt, zich grote problemen kunnen voordoen bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek.

De ING komt met deze waarschuwing omdat veel 50-plussers niet weten dat de overwaarde niet mee telt bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek. Alleen de hoogte van het inkomen is dan wat telt.

Voor wie op dat moment al een pensioenuitkering heeft is het maar zeer de vraag of deze uitkering hoog genoeg is om nog een nieuwe hypotheek te kunnen krijgen. Verkoop van de woning is dan nog één van de weinige opties die overblijven.

Om straks niet in de problemen te komen kan men het beste nu al extra gaan aflossen. Een andere mogelijkheid kan zijn om nu alvast een nieuwe hypotheek af te sluiten over een periode van 30 jaar. Bij veel banken bestaat deze mogelijkheid. De huizenbezitters die verwachten dat ze mogelijk in de problemen kunnen komen wordt aangeraden op tijd een afspraak te maken met hun bank.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1074
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aflossingsvrije hypotheek aftrekbaar, aflossingsvrije hypotheek aflossen, aflossingsvrije hypotheek einde looptijd