Volg ons via
 
 
 

700.000 mensen nemen andere zorgpolis

Miljoenen mensen gaan hun zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders

De vergelijkingssite Pricewise heeft een enquête laten uitvoeren waaruit bleek dat in 2017 ongeveer 4 miljoen mensen hun zorgverzekering met andere zorgverzekeringen heeft vergeleken. 

Overstappen

Uit het onderzoek kwam naar voren dat zeker bijna 700.000 mensen gingen wisselen van zorgaanbieder. De verwachting is dat uiteindelijk net als in 2015 / 2016 meer dan 1,1 miljoen mensen zijn overgestapt naar een andere zorgaanbieder.

Besparen

Besparen wordt gezien als één van de belangrijkste redenen om over te stappen. Hoewel het eigen risico in 2018 niet zal worden verhoogd gaan waarschijnlijk wel de premies voor de zorgverzekering stijgen. Ook gaat men op zoek naar een zorgpolis die beter bij hun aansluit. Ongeveer 12 procent van de ondervraagden verwacht in het komende jaar meer kosten te hebben voor zorg en daarvoor wil men zich nu gaan indekken.

Iets meer dan 40 procent heeft geen klachten over zijn huidige zorgverzekeraar en 20 procent van de ondervraagden heeft nog nooit zijn zorgverzekering vergeleken met andere zorgaanbieders.

Bron: Pricewise


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1129
Categorie: 
Zorgverzekering
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vergelijken zorgverzekering, goedkoopste zorgverzekering, zorgpolis vergelijken, premie zorgverzekering