Volg ons via
 
 
 

We sparen te weinig

Sparen, het saldo checken en zicht houden op inkomsten en uitgaven, volgens Nibud echt noodzakelijk

Het Nibud heeft onderzoek gedaan naar de inkomsten en uitgaven van alle huishoudens. Een groot aantal huishoudens (45 procent) heeft moeite om rond te komen en zo'n 40 procent heeft een achterstand in de betalingen. De geldproblemen komen zowel bij de lage inkomens als bij de hogere inkomens voor. Het Nibud wil graag helpen om weer orde op zaken te stellen en heeft daarom een aantal gedragsregels opgesteld om mensen te helpen hun financiële situatie weer op orde te brengen. Hiervoor zijn een aantal vuistregels bedacht.

1. Om een goed overzicht te hebben op de uitgaven en inkomsten is het belangrijk iedere week het saldo te checken. Ook moeten rekeningen en afschrijvingen met elkaar overeen komen.
2. Maak een begroting voor een heel jaar en plan dan alle inkomsten en uitgaven.
3. Het Nibud adviseert om, zo mogelijk, iedere maand 10 procent van het inkomen te gaan sparen.

Impulsief omgaan met geld

Betalingsproblemen komen bij de hogere inkomens met name door de impulsieve houding en te weinig spaargeld. Over het algemeen genomen werkt geen of weinig spaargeld en het niet bijhouden van een goede financiële administratie al snel tot problemen. Huishoudens zouden ook meer aan de toekomst moeten denken. Voorts blijkt volgens het Nibud dat veel mensen in hun opvoeding te weinig hebben meegekregen over goed omgaan met geld.

Om mensen die in de problemen zijn gekomen te helpen, is er door het Nibud een emailservice in het leven geroepen. Alles over deze service kun je Hier lezen


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1158
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
sparen tips, sparen nibud, sparen of beleggen, sparen berekenen, sparen hoogste rente