Volg ons via
 
 
 

Zorgpremie 2017 veel hoger dan verwacht

Ondanks mooie plannen van het kabinet lijkt de premie van zorgverzekeringen toch flink te gaan stijgen.

Op Prinsjesdag kwam het kabinet met mooie plannen. Even leek het erop dat de zorgpremie in 2017 niet meer dan met 3,50 euro per verzekerde, per maand zou stijgen. Nauwelijks een week later maakt DSW de nieuwe zorgpremie voor 2017 bekend. De nieuwe premie gaat met 10 euro per maand, per verzekerde omhoog. 

Patiëntenfederatie Nederland is woest over de voorgenomen verhoging en roept dan ook alle andere zorgverzekeraars op om dit voobeeld vooral niet te volgen.

Het eigen risico blijft in 2017 gelijk aan 2016, t.w. 385 euro per jaar per verzekerde. Daar komt dan bij DSW nog 120 euro per jaar extra aan premie bij.

Betalingsregeling zorgverzekering

Patiëntenfederatie Nederland meldt dat alleen vorig jaar al zo'n 1 miljoen mensen hun premie en eigen risico niet kunnen betalen. Zij hebben een betalingsregeling getroffen met hun zorgverzekering. Als alle zorgverzekeringen inderdaad met 10 euro per maand omhoog gaan zal het aantal mensen die dit niet kunnen opbrengen alleen maar toenemen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1162
Categorie: 
Zorgverzekering
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zorgverzekering 2017, premie zorgverzekering 2017, premie zorgverzekering belasting, eigen risico zorgverzekering