Volg ons via
 
 
 

Fraude tijdens omzetten IBAN-nummer

Een aantal IBAN omnummerdiensten bedriegen de consument

Er wordt door verschillende banken gewaarschuwd voor IBAN-omnummerdiensten die momenteel actief zijn op internet. Een aantal van deze sites bedriegen de consument namelijk door hun eigen rekeningnummer te tonen en niet het, door de mensen opgevraagde IBAN-nummer. Gijs Boudewijn van Betaalvereniging vertelde dit bij de NOS.

Kosten als reden

Banken hadden een eigen site waarop klanten hun nieuwe IBAN-rekeningnummer konden vinden. Zij zijn hier op 1 april mee gestopt, omdat dit te veel kosten met zich meebracht. Dit is volgens Gijs Boudewijn de reden waarom mensen nu vaker andere websites raadplegen om het IBAN nummer te checken. 

Veilig

Wanneer mensen hun IBAN-rekeningnummer bij o.a. OpenIban.nl controleren, kunnen ze er vanuit gaan dat dit veilig is. Daarnaast is het belangrijk dat mensen ook zelf checken of de omrekening goed is gegaan door te kijken naar de cijfers van het rekeningnummer. Deze blijven namelijk gewoon hetzelfde als voor de omrekening.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3003
Categorie: 
Bankzaken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
iban nummer, iban nummer zoeken, iban nummer opvragen, iban code omzetten