Volg ons via
 
 
 

Wijzigingen WW-uitkering

Minimumloon gestegen en WW-uitkering aangepast

Per 1 juli 2018 is het wettelijk minimumloon gestegen en is dus ook de WW-uitkering aangepast. De bruto-uitkering is met 1,03 procent verhoogd. De hoogte van een WW-uitkering hangt onder meer af van de hoogte van het laatstverdiende loon en het maximum dagloon. 

De duur van de WW-uitkering 
Per 1 januari 2016 is de maximale duur van de WW-uitkering verkort. Stap voor stap gaat de uitkering terug van maximaal 36 maanden naar 24 maanden in april 2019. 

Verandering opbouw WW-uitkering 
Sinds 1 januari 2016 is ook de opbouw van WW-rechten aangepast. Per gewerkt arbeidsjaar ontvang je één maand WW. Na de eerste tien jaar werken, heb je recht op een halve maand WW per jaar. Alle rechten die zijn opgebouwd voor 1 januari 2016 blijven van kracht. 

Inkomensverrekening 
Op 1 juli 2015 is de aanpassing van de inkomensverrekening ingevoerd. Dit betekent dat je 30 procent mag houden van elke euro die je bruto verdient. 

Passende arbeid 
Per 1 juli 2015 is het begrip passende arbeid aangepast. Heb je langer dan een half jaar een WW-uitkering? Na zes maanden wordt ook arbeid waarvoor je een lager opleidingsniveau nodig hebt als passende arbeid aangemerkt. Na twaalf maanden is zelfs alle arbeid passend.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5074
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hoogte ww uitkering , ww uitkering aanvragen, ww uitkering sollicitatieplicht, ww uitkering hoe lang