Volg ons via
 
 
 

Heb jij ook een woekerpolis?

Wat is een woekerpolis, hoe weet je of je een woekerpolis bezit, en wat moet je doen als je er een hebt?

Woekerpolissen werden in de jaren negentig geïntroduceerd. Al wisten we toen niet dat die polissen woekerpolissen waren. Het gevolg is dan ook dat er nu heel wat gedupeerden zijn, die daar niet eens van op de hoogte zijn. Met dit artikel proberen we je wat wijzer te maken. Wat is een woekerpolis, hoe weet je of je een woekerpolis bezit, en wat moet je doen als je er een hebt? 

Een woekerpolis is een verzekering waarmee belegd wordt. Het probleem met die polis is dat er slechts een klein deel belegd werd. Het grootste deel van de verzekering is op een slinkse wijze verloren gegaan aan hoge kosten en premies. Met het gevolg dat mensen met die polis dus niks opgebouwd hebben. Bovendien is de informatieverstrekking over die polis ontoereikend en zelfs ronduit fout.

Om te weten of je een woekerpolis hebt, kijk je eens goed naar je hypotheek of polis. Lees je ergens iets over ‘beleggen’, dan heb je zo goed als zeker een beleggingsverzekering. Weet je het nog niet zeker? Vraag het dan eens aan je adviseur of verzekeraar. Vertrouw je hem niet helemaal? Schakel dan een onafhankelijke adviseur in. Dat is uiteraard niet kosteloos. Het loont echter wel. Hoe langer je immers niks doet, hoe langer je te veel zit te betalen.

Heb je een woekerpolis, dan kan je een claim indienen. Let daarbij op: zo’n zaak kun je niet altijd winnen. Kijk eerst even hoeveel de schade is. Denk vervolgens dus goed na of het de kosten en de moeite wel waard zijn. Ook de Autoriteit Financiële Markten kan je een aantal praktische geven om je woekerpolis te herstellen. Een andere optie is om de hulp in te schakelen van collectieven zoals Wakkerpolis, Woekerpolisvrij en Stichting Woekerpolisproces. Hou er wel rekening mee dat die stichtingen ook verdienen aan de uiteindelijke compensatie. Wat wel vaststaat is dat je zo snel mogelijk in actie moet komen.

Zie ook: www.woekermeldpunt.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2692
Categorie: 
Beleggen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
woekerpolis betekenis, woekerpolis, woekerpolis afkopen, woekerpolis radar